Svatební bublifuky, které nedělají fleky na šatech

V poslední době dostáváme velmi mnoho dotazů na svatební bublifuky, které nedělají fleky na šatech. K tomuto tématu se hodně diskutuje, ovšem je k němu málo informací. Žádný výrobce ani dodavatel nám nedodal bublifuk, který nedělal vůbec žádné bubliny. Dotázali jsme se tedy výrobců, jak to se svatebními bublifuky je a jaké jsou rozdíly ve složení. Dostali jsme nezávisle na sobě několik odpovědí. Přesné složení  výrobce nesdělí,  předmětem obchodního tajemství. Tedy nejsme schopni "papírově" porovnat složení jednotlivých bublifuků. Náplně, které my používáme jsou certifikované, netoxické a výrobci  uvádí, že nedělají na šatech skvrny, OVŠEM tato vlastnost není nikde deklarována, testována a bere se s výhradou, že na některých materiálech fleky udělat MŮŽE, zodpovědnost za to nikdo nepřevezme. Tyto speciální náplně jsou ale prý vždy šetrnější než různé levné bublifuky tipu jar-voda, které dělají opravdu velké fleky.  Svatební bublifuky v lahvičkách naopak mají často původ v Číně a nebývá k nim vůbec žádná dokumentace.

Jak to tedy zjistit, jak to je ? Udělali jsme pro Vás pokus se svatebními bublifuky a náplněmi do výrobníků.

1) Použili jsme dva výrobníky bublin, které využíváme na akcích a svatební bublifuky v lahvičce
2) Výrobníky vyrábějí větší množství bublin a větší bubliny , svatebním bublifukem v lahvičce vytvoříte pouze malé bublinky.
3) Vzali jsme lesklou saténovou látku, která je více citlivá na fleky než jiné materiály a vyzkoušeli jednotlivé varianty, slili jsme náplně do bublifukových lahviček a naopak jsme náplň z lahviček použili ve výrobníku.

Nafoukali jsme bubliny z bublifuků a lahvičky na látku a vedle toho jsme kápli i kapičku čisté vody pro posouzení. Na druhou polovinu látky jsme nafoukali větší množství bublin na jedno místo, stejně tak jsme ze svatební lahvičky nafoukali více bublinek na jedno místo.

Jak naše testování dopadlo ? 
Při testování a foukání bublinek z lahvičky, bublifuk vytváří minimální fleky. Při foukání z výrobníku jsou fleky více zřejmé z důvodu většího rozměru bublin. Výsledek byl stejný jak s náplní z lahvičkových bublifuků tak s naší náplní. 

Závěr: Fleky byly za stejných podmínek u všech náplní zhruba stejné - jak u svatebního bublifuku, tak u jiných našich náplní do bublifuků. Kapky z větší části uschnou, ale malinká mapa po podrobném zkoumání proti světlu někdy zůstane. Myslíme si, že u svatebních bublifuků je spíše výhoda v tom, že vytváří malé bublinky a když spadnou na oděv, tak malé množství tekutiny udělá malý flek. Když jsme s tou samou tekutinou udělali větší bubliny nebo více bublinek na jedno místo, flek byl více vidět. Z našeho pokusu vyplývá, že závisí spíše na velikosti a množství bublin. Výrobci deklarují šetrnost náplní, ale nezaručí se 100% jistotou že fleky nebudou vidět (ačkoliv to někdo uvádí). Jediná metoda, jak se flekům na 100% vyvarovat je bubliny nepoužívat a vyhněte se levným bublifukům s velkými bublinami. Pokud použijete do lahviček naše náplně, bude výsledek stejný jako se svatebními lahvičkovými bublifuky.

Tento pokus je orientační, nebyl prováděn za žádných laboratorních podmínek, nicméně byl proveden zodpovědně za reálných podmínek s ohledem na četné dotazy zákazníků.  

Níže přikládáme několik fotografií








Svatební půjčovna

Svatební půjčovna s působností po celé ČR. Zajišťujeme dopravu k zákazníkovi a zpět. Hlavní činností je zejména textil (ubrusy, potahy), nádobí a služby (praní, čištění).

Kontaktujte nás

  • Zajisteni-svateb.cz
  • 56961 Dolní Újezd 635
  • 772 727 008
  • zajisteni-svateb@seznam.cz